Tort in doua culori

de susu in Torturi, 6 Ian 2011 | 6829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 50 g ciocolata milka cu fragi
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Coaja de portocale
  • Ganache :
  • 280 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cognac
  • Decor :
  • Bomboane rafaello
  • Frisca
  • Putina crema de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort in doua culori:

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul . Adaugi cate un ou pe rand si mixezi 3 minute dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga la compozitie faina alternand cu laptele. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se topesc ciocolatele separat. Puteti folosi orice alta ciocolata doar sa fie amaruie si cu lapte in parti egale pentru a nu iesi prea dulce. Intr-o compozitie adaugam ciocolata alba, coaja de portocale si esenta de vanilie iar in cealalta esenta de rom, ciocolata amaruie si nessul. Se coc separat doua blaturi timp de 30-40 de minute.

Trebuie avut in vedere faptul ca blaturile sunt foarte fragede datorita ciocolatei si sa aveti grija sa nu se rupa la taiere. Cele doua blaturi se taie in doua pe lung.

Facem un ganache din frisca, cognac si ciocolata. Frisca se incalzeste la bain marie pana aproape de fierbere. Torni frisca fierbinte peste ciocolata, lasi 5 minute apoi amesteci cu mixerul. Se lasa la racit. Se monteaza tortul punandu-se un blat alb, un rand de crema, blat negru, iar crema, blat alb, crema si blat negru. Se orneaza dupa preferinta. Eu am folosit putina frisca, crema de ciocolata si bomboane. Este un tort foarte aromat si fraged datorita ciocolatei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si vanilie